Blog  – Fysiotherapeut Luci Bauhuis

We weten het allemaal: bewegen is gezond. Het geeft je conditie, kracht en mobiliteit waardoor je in het dagelijks leven beter in je vel zit. Voor niet iedereen is bewegen zo vanzelfsprekend. In onze praktijk zagen we dat mensen met hartfalen, COPD, reuma, spieraandoeningen, knieklachten of sportblessures juist minder gingen bewegen omdat ze vaak onzeker of angstig waren over wat ze wel en niet zouden mogen doen. Om die reden is Fysiosportief ontstaan: bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ieder binnen zijn eigen mogelijkheden en op zijn eigen niveau. In groepsverband maar met een persoonlijk trainingsprogramma. Fysiotherapeut Luci vertelt:

Fysiosportief versus sportschool

“Als u onze oefenzaal binnenkomt, ziet u geen verschil met de sportschool. Er staan diverse soorten trainingsapparaten en ook is er een aparte ruimte voor grondoefeningen. Het verschil is dat er bij Fysiosportief wordt getraind in groepsverband én onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut. Samen met u kijken we naar uw klacht, (chronische) aandoening of reden waarom u wilt bewegen en op basis daarvan begeleiden we u tijdens het sporten. Door met groepen van maximaal 10 personen te werken ontstaat een leuke groepsdynamiek waarbinnen mensen bij elkaar betrokken zijn en elkaar motiveren.”

Het creëert een band

“Omdat de groepen 1 of 2 keer per week bij elkaar komen, creëren de deelnemers een band. Zo wordt er een kaarsje opgestoken als iemand geopereerd moet worden en is er de gelegenheid om na de training samen een kopje koffie te drinken in de kantine van Fysiotherapie Nusmeier op locatie De Thij in Oldenzaal. Ik zie hier echte vriendschappen ontstaan en dat vind ik erg mooi om te zien. Mensen worden niet alleen gezonder maar ook gelukkiger en socialer door te bewegen bij Fysiosportief!”

Hoe ziet zo’n les eruit?

“We beginnen de training altijd met een gezamenlijke warming-up. Dit zijn grondoefeningen in vele variaties met op de achtergrond een heerlijk muziekje. Daarna wordt de groep verdeeld over de trainingsapparaten en besteed ik persoonlijke aandacht aan het onderhouden of opbouwen van conditie, kracht of mobiliteit. Ieder volgens zijn eigen trainingsprogramma en op zijn eigen niveau. De Fysiosportief trainingen zijn verdeeld over drie fysiotherapeuten. Naast mij zijn dat Bert en Gertjan. Iedereen die deelneemt aan Fysiosportief kan tevens gratis gebruik maken van de sauna (dames en heren gescheiden) bij Fysiotherapie Nusmeier. Uiteraard zijn er kleedkamers en douches aanwezig.”

Gratis proeflessen in januari

Wilt u kennismaken met Fysiosportief? Dan kunt u vrijblijvend een keer komen mee trainen. U kunt zich hiervoor aanmelden via info@fysiotherapienusmeier.nl of door te bellen naar 0541-515 563. Informatie over de trainingstijden vindt u hier.

luci-fysiosportief-nusmeier