Blog – Manueel therapeut Annemarie Brilman

Knie verdraaid op wintersport, enkel verzwikt tijdens het wandelen of uw schouder geblesseerd doordat u van de fiets bent gevallen? Of last van een blessure zonder duidelijke trauma? Het zijn allemaal situaties die de oorzaak kunnen zijn van een langdurige pijn aan uw gewrichten. “Patiënten willen graag snel duidelijkheid over hun klachten. Over hoe ernstig de blessure is en hoe hun klachten zo snel mogelijk verholpen kunnen worden. Door middel van echografie kan ik hen direct inzicht geven en binnen 1 werkdag een diagnose stellen. Dat stelt mensen gerust en dat is fijn om te zien. Bovendien hebben we geen wachtlijst. U kunt altijd binnen 2 werkdagen bij ons terecht.” Manueel therapeut Annemarie Brilman vertelt:

Nieuwe echoapparatuur

“Begin 2017 hebben we bij Fysiotherapie Nusmeier de Alpinion E-CUBE 5 in gebruik genomen. Hiermee zijn wij uniek in Oldenzaal. Met deze nieuwe echoapparatuur kunnen wij gedetailleerde echo’s maken van gewrichten, spieren, pezen, banden en zenuwen. De voordelen zijn:

  • Dat wij bewegende beelden kunnen maken en daardoor sneller de oorzaken van gewrichtsklachten kunnen opsporen
  • Dat u altijd binnen 2 werkdagen bij ons terecht kunt voor een echo
  • Dat wij snel (binnen 1 werkdag) en heel nauwkeurig een diagnose kunnen stellen
  • Dat uw echo’s met 1 druk op de knop in uw dossier staan
  • Dat wij u tijdens het behandeltraject een duidelijk inzicht kunnen geven in de voortgang

Doordat wij al meer dan 6 jaar ervaring hebben met echografie, weten wij wat normaal en wat afwijkend is. Ik vergelijk echografie altijd met autorijden: je moet het veel doen om het goed te kunnen. Ik laat ook vaak beelden van bijvoorbeeld een goede en pijnlijke schouder naast elkaar zien. Zo ziet de patiënt direct wat er niet klopt. Wist u trouwens dat het maken van een echo niet van uw eigen risico afgaat (wat bij echografie in het ziekenhuisbezoek wel gebeurt)?

Advies en fysiotherapie

“Als de diagnose is gesteld, geef ik direct advies over wat te doen en wat te laten. In 95% van de situaties is het goed om te blijven bewegen. Soms geef ik ook krachtoefeningen mee. Indien nodig start ik met de patiënt een behandeltraject met fysiotherapie. Bij schouderproblematiek verwijs ik patiënten door naar mijn collega fysiotherapeuten René of Ruud. Zij zijn aangesloten bij het Schouder Netwerk Twente en altijd up-to-date van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Is er meer onderzoek nodig? Dan gaan we met de huisarts in overleg over de verdere mogelijkheden.”

Afspraak echografie

“U kunt rechtstreeks bij ons een afspraak maken voor het maken van een echo. Bel dan naar 0541 -515563 of mail naar info@fysiotherapienusmeier.nl. Uiteraard kunt u zich ook door uw huisarts laten doorverwijzen. Tevens is er 2 x per maand op dinsdag een inloopspreekuur voor mensen met schouderklachten. Ook daarvoor kunt u contact opnemen met de praktijk.”

foto annemarie echo 1