Al sinds 2012 werken we op onze locaties De Thij en Vivaldi in Oldenzaal samen met Kracht Ergotherapie. Vanaf januari 2018 zullen we onze samenwerking uitbreiden naar onze praktijk in Saasveld. Hierdoor kunnen alle inwoners van Saasveld nu ook voor ergotherapie terecht aan de Hagen 13. Wanneer iemand lichamelijke en/of psychische klachten ondervindt waardoor de dagelijkse activiteiten niet optimaal uitgevoerd kunnen worden, bundelen we onze krachten. Rosanne Veld, Praktijkhouder van Kracht Ergotherapie vertelt hierover:

Mooie wisselwerking

“Fysiotherapie en ergotherapie hebben veel raakvlakken en daardoor vullen we elkaar goed aan. Als een patiënt bijvoorbeeld getroffen is door een beroerte en hierdoor beperkt is in het uitvoeren van bepaalde lichamelijke activiteiten, dan stellen wij in samenwerking met de patiënt een behandelplan op. Hierin wordt vastgelegd hoe, met welke frequentie en hoe lang we de patiënt gaan begeleiden om hem/haar zelfstandiger te kunnen laten functioneren. Dit vindt plaats in onze praktijk, op locatie of bij de patiënt thuis. Fysiotherapie Nusmeier onderzoekt vervolgens samen met de patiënt welke oefeningen nodig zijn om fysieke kracht te herwinnen en/of te verbeteren om het gewenste doel te realiseren en helpt hem/haar hierbij.”

Gespecialiseerd in handtherapie

“Naast ergotherapie kan men in Saasveld vanaf januari 2018 ook terecht voor handtherapie. Handtherapie is een therapeutische behandeling voor eenieder die door een ongeluk, slijtage of overbelasting zijn of haar hand(en) niet meer normaal kan gebruiken. Het wordt ingezet voor het behandelen van artrose, reuma, het carpaal tunnel syndroom, littekenweefsel of letsel als gevolg van een operatie. Onze hand- en ergotherapeuten Kirsten oude Ophuis en Sanne Lohuis zullen in Saasveld, net zoals in Oldenzaal, nauw gaan samenwerken met handfysiotherapeut Marijn Rigterink.”

Advies over hulpmiddelen

“Voor iedereen die zich herkent in bovengenoemde aandoeningen wil ik nog één tip meegeven. Namelijk: koop niet direct hulpmiddelen om het zelfstandig functioneren te verbeteren. Het kan zijn dat u hierdoor bepaalde houdingen aanleert die juist krachtverlies stimuleren in plaats van kracht verbeteren. Kracht Ergotherapie werkt samen met diverse leveranciers van hulpmiddelen en u kunt deze gratis thuis uitproberen alvorens u het aanschaft. Uiteraard voorzien wij u graag van advies hieromtrent.”

Wilt u eens vrijblijvend kennismaken met één van onze hand- of ergotherapeuten? Maak dan een afspraak door te bellen met 074 – 34 944 62 of een mailtje te sturen naar info@fysiotherapienusmeier.nl.