Wat is dry needling?

Heeft u veel last van:

  • pijnlijke of stijve spieren;
  • bewegingsbeperkingen in gewrichten of
  • een verminderde spierkracht?

Merkt u tevens dat u zich hierdoor anders gaat bewegen en gaan deze klachten in het houdings- en bewegingsapparaat ook regelmatig gepaard met hoofdpijn, aangezichtspijn en/of kramp? Dan kan dry needling uitkomst bieden. Dry needling is een nieuwe behandelmethode die erop gericht is om door middel van naalden uw spieren snel en langdurig te laten ontspannen. Het verschil met klassieke acupunctuur is dat bij dry needling geen vloeistof in de spieren wordt gespoten en er ook geen meerdere naalden voor een langere tijd in uw lichaam worden gezet.

De volgende medewerkers kunnen een behandeling verzorgen.

De behandeling

Onze gespecialiseerde fysiotherapeut zal eerst uw klachten nauwkeurig analyseren. Daarna zoekt hij naar zogenaamde ‘trigger points’ die de pijn veroorzaken. Een trigger point is een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak ‘pijn op afstand’ veroorzaakt. Deze kunnen zowel acuut als door langdurige overbelasting ontstaan. Door met naalden kort deze triggerpoints te stimuleren, raken de spieren snel en langdurig ontspannen waardoor klachten zullen verminderen of verdwijnen. Het inbrengen van het naaldje voelt u niet of nauwelijks. Vaak voelt het behandelde gedeelte kortdurig vermoeid en/of stijf aan maar dat verdwijnt snel. Na de behandeling krijgt u oefeningen mee naar huis om de beweeglijkheid die is ontstaan ook vast  te houden.

De begeleiding

Onze fysiotherapeuten  René Droste en Ruud Wilens zijn gespecialiseerd in dry needling en hebben veel ervaring in het behandelen van patiënten met klachten in het houdings- en bewegingsapparaat. Wilt u een afspraak met hem maken? Neem dan contact met ons op.