Wat is handtherapie?

Heeft u een blessure aan uw hand opgelopen door bijvoorbeeld een trauma of overbelasting en heeft u daardoor last van:

  • Pijn in pols, hand of vingers
  • Tintelingen of een doof gevoel
  • Krachtsvermindering
  • Stijfheid van gewrichten
  • Stug of pijnlijk littekenweefsel
  • Verminderde handfunctie

Dan biedt handtherapie uitkomst. Handtherapie is niet alleen bedoeld voor mensen die last hebben, maar ook voor mensen die het willen voorkomen.

De volgende medewerkers kunnen een behandeling verzorgen.

De behandeling

De handtherapeut helpt u als u een klacht heeft aan hand of pols. We gebruiken onze handen de hele dag door voor allerlei verschillende handelingen, hierdoor is overbelasting een veel voorkomend probleem. Bij handtherapie wordt er samen met de handtherapeut vaak getraind om de functie en belastbaarheid van hand en/of pols aan te sterken, zodat deze weer volledig belast kunnen worden in het dagelijks leven. Hiernaast wordt ook vaak een spalk of brace toegepast om bepaalde structuren rust en ondersteuning te geven.

Op basis van het intakegesprek en de resultaten uit het lichamelijk onderzoek wordt er in samenspraak een persoonlijk behandelplan opgesteld door de therapeut.

De begeleiding

Met behulp van echografie kan er aanvullende diagnostiek gedaan worden waar nodig. Hiervoor wordt collega Annemarie Brilman ingeschakeld, Annemarie is gespecialiseerd op echografie bij hand- en polsklachten.

In samenwerking met Kracht ergotherapie wordt vooral spalktherapie, adviezen en/of hulpmiddelen met betrekking tot het dagelijks leven verzorgd. Kirsten Oude Ophuis is handergotherapeut en werkt ook op locatie de Thij.

Heeft u hand of polsklachten of wenst u advies ter voorkoming hiervan? Maak dan nu een afspraak. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het type zorgpolis dat u heeft afgesloten.