Bent u diabetes patiënt? Dan weet u vast dat bewegen heel belangrijk is. Door te bewegen kunt u de  klachten die gerelateerd zijn aan uw suikerziekte verminderen of zelfs voorkomen. In de dagelijkse praktijk zien we nog vaak dat ondanks adviezen van huisarts of familieleden mensen moeite hebben om het patroon van niet of weinig bewegen te doorbreken. Hier helpen wij u graag bij!

Trainingsprogramma

Speciaal voor mensen met diabetes mellitus type 2 hebben wij een trainingsprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleiden wij u op een verantwoorde manier naar een actievere, gezonde leefstijl. Na aanmelding voor dit oefenprogramma gaat u samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut doelstellingen formuleren m.b.t. het bewegen in het dagelijks leven, werk en sport. Aan de hand van de intake en enkele testen wordt gekeken of u voldoende gemotiveerd bent en in aanmerking komt voor dit programma. Bewegen en blijven bewegen staan hierbij centraal.

De volgende medewerkers kunnen een behandeling verzorgen.

De begeleiding

Het programma bestaat uit 1 jaar trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het eerste halve jaar is het de bedoeling dat u twee keer per week traint in de praktijk en een keer thuis. Na dit halve jaar wordt dit afgebouwd naar een keer per week in de praktijk en twee keer zelf trainen. Na dit jaar bestaat de mogelijkheid om onder leiding van een fysiotherapeut, in de oefenzaal op onze praktijk De Thij, verder te sporten bij de Fysiosportief.

Het trainingsprogramma heeft een multidisciplinaire aanpak. Er wordt samengewerkt met huisartsen, praktijkondersteuners en diëtisten. Ons gezamenlijk hoofddoel is om het bewegend functioneren in het dagelijks leven te verbeteren en de zelfredzaamheid van diabetes mellitus 2 patiënten te verhogen. In onze praktijk wordt u hierbij begeleid door fysiotherapeuten Ruud Wilens of Rob Steegink of Cindy Mulder.

Wilt u meer informatie of zich aanmelden? Neem dan contact met ons op.