Wat is echografie?

Een aandoening in het bewegingsapparaat in kaart brengen? Dat doen wij door middel van echografie. In onze praktijk maken we echo’s van gewrichten, spieren, botten en zenuwen. We hebben daarnaast  ook veel ervaring met het maken van echo’s van de handen en voeten. Echografie is niet gevaarlijk en geheel pijnloos. Het is een snelle manier om de aard en de aanleiding van uw klacht in beeld te brengen, waarna de behandeling meteen kan worden gestart.

Veelvoorkomende aandoeningen in het bewegingsapparaat zijn:

  • peesaandoeningen;
  • peesscheuren;
  • verkalking in spieren of pezen;
  • een slijmbeursontsteking (bursitis).

De volgende medewerkers kunnen een behandeling verzorgen.

De behandeling

Met behulp van de modernste apparatuur in onze praktijk kunnen onze fysiotherapeuten tijdens het consult gebruik maken van echografie om bewegende beelden direct te analyseren. Dit in tegenstelling tot röntgenopnames en MRI welke slechts statische beelden opleveren. Meestal kunt u tijdens het onderzoek niet alleen zelf meekijken op de echo, maar ook actief participeren door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. Nadat duidelijk is waar uw klacht vandaan komt, wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Indien nodig verwijzen wij u door naar een huisarts of specialist.

De begeleiding

Onze fysiotherapeuten Annemarie Brilman en René Droste hebben zich gespecialiseerd in echografie en hebben ook de mastercursus schouderechografie afgerond. Wilt u meer weten over de mogelijkheden en de kosten? Neem dan contact met ons op.