Fysiotherapie bij longziekte

Mensen met COPD, ofwel een chronische longziekte, worden door inspanning benauwder. Dat weerhoudt ze ervan in beweging te blijven. Maar wie minder beweegt, wordt minder fit en heeft meer energie nodig voor dagelijkse dingen. Als die bewegingen al een hele opgave zijn, staat uw hoofd al helemaal niet naar extra bewegen. En zo worden mensen steeds benauwder, gaan ze nog minder bewegen en kunnen ze steeds minder. Een trainingsprogramma op maat kan mensen met COPD helpen om deze spiraal te doorbreken.

De volgende medewerkers kunnen een behandeling verzorgen.

Trainingsprogramma

De duur en opbouw van ons trainingsprogramma voor patiënten met COPD is afhankelijk van de ernst van uw COPD-aandoening. Het totale programma duurt een jaar waarbij het de bedoeling is dat u 2 x per week gaat trainen in groepen van 3 tot 4 personen onder begeleiding van één van onze fysiotherapeuten. Daarnaast verwachten wij van u dat u minimaal 1 x per week zelf thuis gaat bewegen. Denk daarbij aan een half uur wandelen of fietsen. Het doel van het trainingsprogramma is om uw lichamelijke conditie te verbeteren, zodat u minder belemmerd wordt in uw dagelijks leven.

Om deel te kunnen nemen aan onze trainingsprogramma’s zult u doorverwezen moeten worden door uw huisarts. De kosten zijn afhankelijk van het door u gekozen zorgpakket. Vraag bij uw zorgverzekering na of er een vergoeding voor u geldt.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.