Wat is manuele therapie?

Ondervindt u klachten in uw wervelkolom en/of ledematen? Dan is er sprake van een functiestoornis van de gewrichten. Dit kan tevens gepaard gaan met:

Vaak is een kortere of langere overbelasting van uw gewrichten de oorzaak van uw klachten. Met behulp van manuele therapie kan de functiestoornis van de gewrichten worden verminderd of verholpen.

De volgende medewerkers kunnen een behandeling verzorgen.

De behandeling

De manueel therapeut verhelpt de functiestoornis van het gewricht door de lichaamsdelen rond het gewricht op een bepaalde manier te bewegen. Hierdoor neemt de pijn af en kan de beweeglijkheid van de gewrichten snel worden vergroot. Meestal is zacht trekken aan of duwen tegen de lichaamsdelen voldoende. Soms vult de manueel therapeut deze behandeling aan met gedoseerde impulstechnieken. Daarbij hoort men soms een knappend of krakend geluid. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen niet pijnlijk.

De begeleiding

In onze praktijk werken drie gecertificeerde manueel therapeuten: Annemarie Brilman, Ruud Wilens en René Droste. Zij begeleiden en behandelen u volgens een persoonlijk opgesteld plan. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het type zorgpolis dat u heeft afgesloten. Wilt u dat uw klachten snel verholpen worden? Maak dan nu een afspraak.