Wat is sportfysiotherapie?

Heeft u (tijdens het sporten) een blessure opgelopen en heeft u daardoor last van:

Dan biedt sportfysiotherapie uitkomst. Sportfysiotherapie is niet alleen bedoeld voor mensen die willen herstellen van een blessure, maar ook ter voorkoming van blessures bij mensen die voor het eerst beginnen met sporten of bijvoorbeeld de marathon willen lopen. Heeft u een kruisband- of meniscusoperatie ondergaan? Dan kan onze sportfysiotherapeut u begeleiden tijdens het revalidatieproces.

De volgende medewerkers kunnen een behandeling verzorgen.

De behandeling

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure heeft of overtraind bent. Hij/zij is zelf een actieve sporter begrijpt wat er tijdens sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Hij of zij kijkt naar uw motoriek, coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen en analyseert de blessure die is ontstaan. Op basis hiervan maakt hij samen met u een behandelplan en revalidatieschema zodat u uw conditie behoudt en snel weer verantwoord kunt gaan sporten. Waar nodig roept hij/zij de hulp in van de echografist en gebruikt hij video-opnames om chronische blessures in kaart te brengen.

De begeleiding

Onze praktijk heeft  twee fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in sportfysiotherapie:  Rob Steegink  en Marijn Rigterink. Heeft u een sportblessure of wenst u advies ter voorkoming hiervan? Maak dan nu een afspraak. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van het type zorgpolis dat u heeft afgesloten.