Mensen met een (licht) verstandelijke beperking hebben meer kans op problemen met bewegen en lichaamshouding. Door onze reeds jarenlange samenwerking met zorgorganisatie Aveleijn op locaties De Marke en De Hunenborgh weten wij alles van problemen waar mensen met een (licht) verstandelijke beperking mee te maken kunnen krijgen. Hier spelen wij op in met ons trainingsprogramma.

Trainingsprogramma

Tijdens het trainingsprogramma begeleiden wij mensen met een geestelijke en lichamelijke beperking op een verantwoorde manier naar een actievere, gezonde leefstijl. Bewegen en blijven bewegen staan hierbij centraal. Wij doen dit zowel op locatie als in onze praktijk. Behandelingen vinden individueel plaats of in speciaal opgezette beweeggroepen. Onderdelen van dit trainingsprogramma zijn o.a:

  • valpreventie;
  • goed leren bewegen, met of zonder hulpmiddelen;
  • conditie opbouwen (m.b.t. wandelen, fietsen en/of nordic walking);
  • plezier krijgen in bewegen.

De volgende medewerkers kunnen een behandeling verzorgen.

De begeleiding

De deelnemers van dit trainingsprogramma voor mensen met een verstandelijke beperking worden begeleid door onze fysiotherapeuten ¬†Nathalie Oskam of Emma Heersink. Indien nodig wordt er samengewerkt met huisartsen, praktijkondersteuners en di√ętisten. Ons gezamenlijk hoofddoel is om het bewegend functioneren in het dagelijks leven te verbeteren en de zelfredzaamheid van mensen met een verstandelijke beperking te verhogen. Ook bestaat de mogelijkheid om onder leiding van een fysiotherapeut, in de oefenzaal op onze praktijk De Thij, verder te sporten bij de Fysiosportief.

Meer informatie of direct aanmelden? Neem contact met ons op.