Blog  – Fysiotherapeut Marijn Rigterink (sinds 2016 gespecialiseerd in fisioscissione)

Fisioscissione. De naam is moeilijk uit te spreken, maar onze fysiotherapeut Marijn Rigterink weet er alles van door de cursus die hij gevolgd heeft bij een Italiaanse fysiotherapeut/osteopaat. Fisioscissione is een milde behandeltechniek die voor sneller herstel zorgt bij spier-, pees, gewrichts- en bindweefselklachten en is in Nederland nog relatief onbekend. Door te werken met lepels van chirurgisch staal kan er beter tot het bindweefsel worden doorgedrongen. Vooral op plaatsen waar fysiotherapeuten met de handen niet bij kunnen of te veel kracht moeten zetten, biedt deze behandeltechniek uitkomst. Marijn vertelt:

Een milde techniek

“De Fisioscissors (oftewel lepels) die ik gebruik zijn helemaal gevormd naar het lichaam. Rug, benen, achillespezen, knieën, armen of handen; ik kan er veel plekken mee behandelen. Per klacht bekijk ik welke van de 5 uitvoeringen ik gebruik. Doordat ze van staal zijn, kan ik het bindweefsel beter beïnvloeden. Het ziet er misschien pijnlijk uit, maar juist door de ronde vormen voelt het milder dan een behandeling met mijn handen. Bovendien kan ik hiermee bindweefsel voorbewerken om pijnplekken te dempen alvorens ik het onderliggende weefsel ga behandelen.”

Sneller herstel

“Ik behandel mensen met stug bindweefsel en/of gespannen spieren. Bijvoorbeeld als gevolg van littekenweefsel na een operatie of een gescheurde spier. Ook in de sportwereld is deze techniek erg toepasbaar. Het komt vaak voor dat mensen bij/na een sportblessure beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid en daardoor pijn en/of stijfheid ervaren (of andersom). Door Fisioscissione kan ik het herstel stimuleren, waarbij pijndemping en een grotere bewegingsvrijheid creëren het belangrijkste doel is. Vaak merkt de cliënt na 1 of 2 behandelingen al resultaat!”

Meer info

In Oldenzaal is Fysiotherapie Nusmeier op dit moment de enige praktijk die gespecialiseerd is in Fisioscissione. Wilt u meer weten over deze behandeltechniek? Maak een afspraak of kom voor acute sportblessures op ons sportspreekuur, iedere maandag van 16.00 tot 17.00 uur op locatie De Thij. U kunt ons uiteraard ook bellen: 0541 – 515 563.

IMG_3926 IMG_3928