Bert Nusmeier, in 1970 afgestudeerd als fysiotherapeut, wilde altijd al graag iets voor zichzelf beginnen. Na een aantal jaar werkervaring opgedaan te hebben, startte hij zodoende in 1974 zijn eigen praktijk op de bovenverdieping van zijn huis aan de Jan Jansstraat in Oldenzaal, 100 meter vanaf de huidige locatie ‘De Thij’. Fysiotherapie Nusmeier c.s. was een feit.

Na 2 jaar begon de praktijk te lopen en nam Bert zijn eerste personeelslid aan. Omdat de praktijk almaar groeide en zijn huis te klein hiervoor werd, zocht hij naar een locatie waar hij de praktijk kon voortzetten. Samen met een huisarts en een tandarts uit de wijk, kocht hij in 1977 een stuk grond op de huidige locatie ‘De Thij’ en opende hij in 1978 het nieuwe onderkomen van Fysiotherapie Nusmeier in Oldenzaal.

Samen met fysiotherapeuten Ans Wessels en Ingrid Bauhuis richtte hij in het begin van de jaren ’80 een maatschap op. Later kwam René Droste daarbij in. De praktijk bleef groeien en opende in 1989 een extra locatie in Saasveld. In 1999 werd er een stuk werd aangebouwd achter de locatie ‘De Thij’ dat werd ingericht als fitnessruimte. In 2003 werd de praktijk weer uitgebreid met de locatie ‘Vivaldi’ op de Graven Es in Oldenzaal. Inmiddels is er aan de Spoorstraat ook een praktijk waarbij we nauw samenwerken met de ergotherapeuten van KrachtErgo.

De afgelopen jaren hebben er een aantal interne ontwikkelingen plaatsgevonden. Sinds 2012 is Bert Nusmeier niet meer actief als fysiotherapeut. Tot en met 2022 was hij fitness begeleider voor senioren. De huidige eigenaar is Ruud Wilens en het aantal medewerkers is in 2024 gegroeid naar 11 fysiotherapeuten, 6 fysiosportieftrainers en 2 administratieve krachten.

Wij staan met heel veel plezier voor u klaar om ervoor te zorgen dat u fit wordt of blijft!