Update 13-05-2020

 

Sinds vrijdag 1 mei kunnen we weer voorzichtig opschalen met het behandelen van patiënten in de praktijk, wel nog onder omstandigheden die anders zijn dan je gewend bent. Als jij, of iemand in jouw gezin, symptomen heeft van corona dan zullen we bijvoorbeeld beeldbellen of stellen we het even uit. Als het voor jouw zorg noodzakelijk is, en het ook veilig en verantwoord kan, plannen we wel een behandeling in de praktijk.

Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

  • Geen handen schudden
  • Neem je eigen badhanddoek mee
  • Was je handen voor en na de afspraak
  • 1 persoon per fysiotherapeut
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten
  • Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet

Daarnaast hebben wij een aparte ingang en uitgang gecreëerd, voldoende ruimte tussen de apparatuur gemaakt en onze oefenzaal zo ingericht dat we veilig en op gepaste afstand u kunnen begeleiden. Daarnaast beschikken we over voldoende persoonlijke beschermingsmaatregelen zoals mondkapjes, brillen en handschoenen.

Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Mogelijk vragen we jou ook om een mondkapje te dragen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: jouw fysiotherapeut vertelt je welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

We zien u graag weer op onze praktijk!

 

Update: 2 april 2020

 

Sluiting Fysiotherapie Nusmeier wordt verlengd t/m 28 april

Maar: beeldbellen met de fysiotherapeut slaat goed aan

31 maart 2020 heeft Minister-president Rutte bekend gemaakt dat het merendeel van de coronamaatregelen wordt verlengd t/m 28 april. Ook onze praktijk moet helaas tot die datum gesloten blijven voor individuele behandelingen en groepslessen.

Beeldbellen goed alternatief

Gelukkig blijkt fysiotherapie op afstand via beeldbellen voor de meeste mensen een goed alternatief. We krijgen er steeds meer handigheid en plezier in en datzelfde geldt voor onze patiënten en cliënten. Helaas kunnen we niet anders maar uw zorg is onze zorg! Veel mensen vinden het fijn om een of twee keer per week hun therapeut te zien en te spreken en ze pakken de afgesproken oefeningen thuis enthousiast op. Zo kunnen we in de meeste gevallen een behandeltraject voortzetten en voorkomen we dat mensen door het tijdelijk stopzetten van de therapie terug bij af zijn.

Praktische oplossingen

Natuurlijk zijn er ook situaties waarin beeldbellen geen uitkomst biedt. Geen zorgen: ook in dat geval verzinnen onze therapeuten manieren om de therapie zo goed mogelijk door te laten lopen. Bij mensen die digitaal wat minder bedreven zijn kunnen we oefenschema’s met voorbeeldoefeningen in de brievenbus stoppen en/of houden ze telefonisch contact. Aan praktische oplossingen geen gebrek.

We werken door

Daarom willen we iedereen nogmaals op het hart drukken: onze vestiging is weliswaar gesloten, maar we werken samen met onze cliënten zoveel mogelijk door. Tevens zijn we telefonisch en via mail gewoon bereikbaar voor alle vragen over (pijn)klachten, de behandelingsmogelijkheden of voor meer informatie over beeldbellen.

Fysiosportief en fysiogym

Omdat de groepslessen voor fysiosportief en fysiogym niet doorgaan is er een youtubekanaal geopend waar leden trainingen kunnen vinden. Zo is het toch mogelijk om thuis actief te blijven.

Vragen? Bel of mail!

Heeft u vragen of wilt u overleggen met uw behandelaar? Bel of mail ons dan via 0541-515563 of mail naar info@fysiotherapienusmeier.nl 

 

Update Corona virus 24 maart 2020:

Zoals velen van u wellicht hebben vernomen in de persconferentie van het kabinet van 23-03-2020 zijn de maatregelen rondom het corona virus verder aangescherpt.
Zoals gemeld heeft deze aanscherping nu ook gevolgen voor de paramedische beroepen waaronder ook de fysiotherapie valt. Gisteren is bekend geworden dat toegankelijkheid van de fysiotherapie verder is aangescherpt.

Dat betekent het volgende voor u:
– Wij kunnen u alleen nog op afstand behandelen en begeleiden middels beeldbellen, telefonische consulten en het faciliteren van oefenstof om uw revalidatie/behandeling zo goed mogelijk te begeleiden in de komende periode.
– In hele uitzonderlijke gevallen kunnen we u op de praktijk behandelen. Neem hiervoor contact met ons op voor de voorwaarden.
– Heeft u symptomen van corona dan kunnen wij op dit moment niet behandelen. We kunnen u wel op afstand voorzien van adviezen middels beeldbellen/telefonische consult.

Wij betreuren het besluit, maar dragen graag bij aan het onder controle krijgen van dit virus zoals ingezet door de overheid.
Wij gaan met ons team ons uiterste best voor u doen om u in deze moeilijke periode en u op een passende manier te begeleiden op afstand.