Heel actueel is momenteel de Corona. Met zijn allen letten we erop om zelf niet besmet te raken en zorgen we er ook voor dat zo min mogelijk andere mensen in aanraking komen met het virus. Maar sommige mensen hebben de pech om goed ziek te worden en komen zelfs in het ziekenhuis te liggen.

Bij fysiotherapie Nusmeier werken een aantal fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de problematiek rondom Corona.

Heeft u een Corona-infectie doorgemaakt? Ervaart u nog steeds klachten van vermoeidheid, verminderde conditie of longproblemen? Bent u kortademig of benauwd? Dan bent u door deze infectie uit balans geraakt. Het is mogelijk om de conditie te vergroten en de vermoeidheid te verminderen door algehele training. Enkele collega’s hebben een opleiding voltooid waarin ze veel kennis hebben opgedaan op het gebied van Corona. Dat betekent dat ze al veel ervaring hebben met revalidatie en het maken van individuele oefenschema’s gericht op mensen met longklachten. De afgelopen periode hebben zij zich verdiept in de medische kenmerken van Corona/COVID-19. Zij gaan samen met u een behandeltraject starten en het doel is om weer zo fit mogelijk te worden.

Dit kan door:

  • Kortdurend trainingsprogramma
  • Het uithoudingsvermogen te trainen
  • Ademspiertraining
  • Leren van technieken om slijm uit longen op te hoesten
  • De longcapaciteit te vergroten
  • Aandacht te besteden aan omgaan met vermoeidheid.
  • Spierkracht vergroten

De trainingen vinden plaats in onze oefenzaal. Deze is door ons zo ingericht dat de kans op verspreiding van het Coronavirus zo klein mogelijk is. Wij trainen op toestellen die na gebruik gedesinfecteerd worden en er hangen schermen van plexiglas tussen de toestellen. De fysiotherapeuten dragen momenteel allemaal een mondkapje en wij verzoeken de patiënten om dit ook zoveel mogelijk te doen. Verder ventileren we de oefenzaal en de rest van de praktijk zo vaak mogelijk.