Naarmate uw leeftijd stijgt kunnen lichamelijke, geestelijke en sociale problemen toenemen. Weet dat u niet de enige bent. Wekelijks behandelen wij patiënten die kampen met complexe problematiek. Verlies van spierkracht, mobiliteit of acute verwardheid kunnen een gevolg zijn van ouderdom, maar ook van ziekte of het gebruik van teveel medicijnen. Geriatrie fysiotherapie is erop gericht om ouderen te begeleiden in hoe zij hiermee om kunnen gaan en hoe zij hun mobiliteit en zelfredzaamheid kunnen herwinnen. Fysiotherapeut Nathalie Kreuger vertelt:

Zorg voor zelfredzaamheid

“Tegenwoordig wonen ouderen steeds langer thuis. Zelfredzaamheid is hierbij van groot belang. Als je niet meer in staat bent om zelf uit je stoel te komen, je evenwicht te bewaren of je boodschappen te doen dan is dat heel vervelend. Tijdens de Masteropleiding Geriatric Physical Therapy, die ik op dit moment volg aan de Avans+ in Zwolle, leer ik om volgens wetenschappelijk onderzoek te bepalen waar de oorzaak van deze klachten ligt en op basis hiervan een persoonsgebonden oefentherapie samen te stellen. Vervolgens gaan we stapje voor stapje aan de slag met bijvoorbeeld krachttraining, evenwichtsoefeningen, functionele training of een wandelprogramma om vooraf gestelde doelen te bereiken. Dit kan bij u aan huis of in onze praktijk in Oldenzaal of Saasveld. Als de klachten naast fysiek ook psychosomatisch zijn, dan maak ik samen met mijn collega’s Ingrid Bauhuis en Margreet Elfrink een behandelplan om de zelfredzaamheid te herwinnen.”

Voorkom dat u valt

“Wat ik regelmatig zie is dat ouderen ten val komen als gevolg van het verlies van hun spierkracht en mobiliteit. Doordat ik gespecialiseerd ben op verschillende cursussen voor valpreventie (Otago, Vallen verleden tijd en Zicht op evenwicht), kan ik onze patiënten preventief informeren over hoe ze kunnen voorkomen dat zij ten val komen. Mocht u zich hierin herkennen en/of wilt u hier meer over weten? Dan begeleid ik u graag. Hiervoor kunt u contact opnemen met Fysiotherapie Nusmeier via telefoonnummer 0541 – 515563.”

Nusmeier_HR_IMG_5009