Vandaag, 4 februari, is het wereldkankerdag. Bij fysiotherapie Nusmeier begeleiden wij patiënten met kanker. In elke fase van de ziekte kan de fysiotherapeut begeleiding bieden. Per fase (behandel-, herstel-, palliatieve- en terminale fase) van de ziekte zullen de behandeldoelen verschillen.

 

Patiënt ervaringen vanuit de praktijk

  • Fysiotherapie geeft me begeleiding en motivatie zodat ik met kleine stapjes terug kan naar mijn oude situatie van voor de operatie, chemo en bestraling. Dankzij de juiste aandacht is ook lymfklier oedeem geconstateerd en word ik ook daarvoor bij hun behandeld.
  • Na mijn diagnose en operatie voor borstkanker ben ik gestart met een revalidatietraject bij fysiotherapie Nusmeier. Het was fijn om hier tweemaal per week in een ontspannen omgeving mee bezig te zijn en het gevoel te hebben dat dit bijdroeg aan mijn herstel. Ik heb nu nog een aantal weken te gaan. Mijn doelen heb ik behaald. Ik voel me fysiek goed, ben weer volledig aan het werk en ga het leven, weliswaar anders dan daarvoor, weer met vertrouwen tegemoet.
  • Ik ben erg tevreden over de fysiotherapie bij Nusmeier. Naast hun kennis en kunde is er ook een basis van vertrouwen wat belangrijk is om letterlijk en figuurlijk stappen te kunnen zetten. Ze stemmen goed af en volgen mij in plaats van een programma. Er is flexibiliteit, professionaliteit en vooral ook plezier! Voor mij een feestje om op maandag en woensdag naar Nusmeier in Oldenzaal te gaan vanuit Hengelo.

Nathalie Oskam-Kreuger is oncologiefysiotherapeut i.o. en Emma Heersink is oedeemtherapeut.

Voor meer  informatie kunt u de praktijk bellen: 0541-515563